Otthon Melege Program 2019

Tájékoztató a ZFR-TÁV/2019 pályázatról

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Otthon Melege Program keretében 2019. június 17-én pályázatot írt ki „Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere alprogram” néven (a pályázat kódszáma ZFR-TÁV/2019). A pályázat keretében a távhőszolgáltatásban érintett lakások fűtési rendszereinek korszerűsítése, felújítása támogatható.

A pályázat kiemelt célja az okos fűtési költségmegosztási rendszerek kialakításának támogatása.

 A pályázatot 2 milliárd forintos támogatási kerettel hirdették meg, és távfűtéssel ellátott társasházak és lakásszövetkezetek számára érhető el.
Pályázni 2019. szeptember 24-től lehet a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2020. március 31-ig. A pályázati felhívás és útmutató a http://tav2019.nfsi.hu/ oldalon érhető el.

 A pályázat által önállóan támogatható tevékenységek az alábbiak:

  • okos mérésre alkalmas fűtési költségmegosztó rendszer kialakítása az okos költségmegosztók és a rendszerhez tartozó adatgyűjtők felszerelésével együtt;
  • amennyiben az épületben már üzemelnek okos mérésre nem alkalmas költségmegosztók, úgy ezek teljes körű cseréje okos mérésbe kapcsolt költségmegosztó rendszerre;
  • amennyiben az épületben már beszerelésre kerültek okos mérésre alkalmas költségmegosztók, de az adatgyűjtők beépítése nem történt meg, úgy az adatgyűjtő-rendszer felszerelése és az okos költségmegosztó rendszer kialakítása.

A pályázat keretében – kizárólag az önállóan támogatható tevékenységek valamelyikének megvalósításával együtt – a fűtési rendszer korszerűsítésére (a fűtési rendszer kétcsövessé alakítása, strangszabályozók beépítése és beszabályozása, termosztatikus szelepek és okos fejek beépítése, radiátorok cseréje) is lehet pályázni.

 A Techem Kft. készséggel közreműködik és felajánlja segítségét annak érdekében, hogy a ZFR-TÁV/2019 számú pályázaton lakóközösségük sikerrel szerepelhessen. Szolgáltatásaink a fűtéskorszerűsítés, költségmegosztás folyamatának kezdő lépéseitől a projekt megvalósításáig, majd a későbbiekben a költségmegosztási szolgáltatásig minden részletre kiterjednek:

  • ingyenes árajánlat készítés, szükség esetén közreműködés a pályázat összeállításában;
  • tervdokumentáció elkészítése (amennyiben a pályázat azt előírja);
  • távfűtéses épületek fűtési rendszerének korszerűsítése, a fűtés mérhetővé és szabályozhatóvá tétele termosztatikus szelepek, strangszabályzók és fűtési költségmegosztók segítségével;
  • fűtési költségmegosztók felszerelése, leolvasása, kiértékelése és a fogyasztásarányos fűtési költségelszámolás elkészítése.

Amennyiben a pályázattal vagy a megvalósítás részleteivel kapcsolatban kérdése merülne fel, vagy segítségre lenne szüksége, bármikor készséggel állunk rendelkezésére.

Ugrás a lap tetejére