Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere program 2020

Tájékoztató a ZFR-TÁV-ÉMI/2020 pályázatról

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez kapcsolódóan 2020. december 18-án pályázatot tett közzé „Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere program” néven (a pályázat kódszáma ZFR-TÁV-ÉMI/2020). A pályázat keretében a távhőszolgáltatásban érintett lakások fűtési rendszereinek korszerűsítése, felújítása támogatható.

A pályázat kiemelt célja az okos fűtési költségmegosztási rendszerek kialakításának támogatása.

A pályázatot 3 milliárd forintos támogatási kerettel hirdették meg, és távfűtéssel ellátott társasházak és lakásszövetkezetek számára érhető el. Pályázni 2021. március 16-ától lehet a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2021. augusztus 31-ig. A pályázati felhívás és útmutató a www.emi.hu oldalon érhető el.

A pályázat által önállóan támogatható tevékenységek az alábbiak:

  • okos mérésre alkalmas fűtési költségmegosztó rendszer kialakítása az okos költségmegosztók és a rendszerhez tartozó adatgyűjtők felszerelésével együtt;
  • amennyiben az épületben már üzemelnek okos mérésre nem alkalmas költségmegosztók, úgy ezek teljes körű cseréje okos mérésbe kapcsolt költségmegosztó rendszerre;
  • amennyiben az épületben már beszerelésre kerültek okos mérésre alkalmas költségmegosztók, de az adatgyűjtők beépítése nem történt meg, úgy az adatgyűjtő-rendszer felszerelése és az okos költségmegosztó rendszer kialakítása.

Miben segíthet a  Techem?

  • kollégáink ingyenes árajánlatkészítéssel állnak rendelkezésükre;
  • amennyiben a Techem Kft.-t választja, térítésmentesen elkészítjük a pályázat benyújtásához szükséges anyagot;
  • tervdokumentáció elkészítése;
  • távfűtéses épületek fűtési rendszerének korszerűsítése, a fűtés mérhetővé és szabályozhatóvá tétele termosztatikus szelepek, strangszabályzók és fűtési költségmegosztók segítségével;
  • fűtési költségmegosztók felszerelése, leolvasása, kiértékelése és a fogyasztásarányos fűtési költségelszámolás elkészítése.

 

A pályázat keretében – kizárólag az önállóan támogatható tevékenységek valamelyikének megvalósításával együtt – a fűtési rendszer korszerűsítésére (a fűtési rendszer kétcsövessé alakítása, strangszabályozók beépítése és beszabályozása, termosztatikus szelepek és okos fejek beépítése, radiátorok cseréje) is lehet pályázni.

A Techem Kft. készséggel közreműködik és felajánlja segítségét annak érdekében, hogy a ZFR-TÁV-ÉMI/2020 számú pályázaton lakóközösségük sikerrel szerepelhessen. Szolgáltatásaink a fűtéskorszerűsítés, költségmegosztás folyamatának kezdő lépéseitől a projekt megvalósításáig, majd a későbbiekben a költségmegosztási szolgáltatásig minden részletre kiterjednek:

Amennyiben a pályázattal vagy a megvalósítás részleteivel kapcsolatban kérdése merülne fel, vagy segítségre lenne szüksége, bármikor készséggel állunk rendelkezésére.

Keressen minket – megoldjuk Ön helyett!

 

 

Ugrás a lap tetejére